Les Hirondelles du Moulin

Rust, ruimte, natuur en vertoeven tussen de wijngaarden/Calme, espace, nature et détente au milieu des vignes

Route

U vindt ons op 680 km vanaf Utrecht. De snelste route loopt via de A27 naar Breda dan via de A16 en E19 (A1) naar Antwerpen, de E34 en E17 (A14) naar Gent. Na Gent de E17 (in Bel A14 en in Fra A22) blijven volgen door Lille heen. In Lille de borden Paris (A1) aanhouden. De A1 volgen tot bij Parijs. In Parijs kunt het beste de borden richting Bordeaux  volgen. Deze route brengt u via de A3 en de A86 naar de A10 richting Orleans. De A10 blijft u volgen langs Orleans richting Bordeaux/Tours. Zo'n 50 km voorbij Orleans neemt u de afslag no 17 richting Blois. Vanaf Blois volgt u de borden Chateauroux. U steekt dan de rivier de Loire over en blijft de borden richting Chateauroux volgen. Als u in Contres bent aangekomen bent u er bijna. De route leidt u om de stad heen. Zodra u Contres bent gepasseerd krijgt u na 1,5 km de afslag Sassay. U slaat rechts-af en vlak na het bord Sassay slaat u over de verkeersdrempel rechts af. U rijdt nu recht op ons af.
In totaal bent u (als het verkeer niet teveel tegen zit) zo'n 7 uur onderweg.

Bovenstaande route voert wel over de Franse tolwegen. Een deel tussen Lille en Parijs en een deel tussen Parijs en Blois. De prijzen wijzigen elke jaar en zijn voor personenauto's anders dan voor campers en auto's met aanhanger. Voor een personenauto betaalt u in de zomer van 2019 zo'n €33,- aan tolgeld voor een enkele reis.

Maar er leiden meer wegen naar Sassay om het zo maar eens te zeggen. U kunt ook zonder gebruik van de tolwegen naar ons toe komen. De reis duurt dan afhankelijk van de gekozen route 1 tot 2 1/2 uur langer. De voordelen die tegenover de langere reistijd staan zijn het uitsparen van de tol, het goedkoper tanken en het zuiniger rijden. Als bonus, u ziet veel meer van het land.
Een mogelijke route zonder tolwegen is te rijden via Antwerpen, Brussel, Bergen, Maubeuge, de N2 naar Parijs volgen, via N104 om Parijs heen, via de N20 en D2020 naar Orleans en via de D2152 naar Blois. Vanaf Blois is de route hetzelfde als hierboven.


Parijs kan regelmatig voor de nodige vertraging zorgen. Het tijdstip van de dag maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, hebben we zelf ontdekt, al zijn de ochtend- en avondspits bijna een garantie op vertraging.


Het verdient aanbeveling om goed op de borden met de aangegeven maximale snelheid te letten. Dat doet u natuurlijk al maar u zult zien dat de borden met toegestane maximum snelheden elkaar in hoog tempo afwisselen en vaak direct na een bord al worden gecontroleerd.
M.i.v. 01 jul 2018 is de max snelheid op wegen buiten de bebouwde kom verlaagd van 90 km/u naar 80 km/u.

Adres 

Les Hirondelles du Moulin
2, Chemin du Moulin
41700 Sassay
France
e-mail: leshirondellesdumoulin@hotmail.com

 

Openbaar vervoer

Hoewel het mogelijk is om vanuit Nederland met het openbaar vervoer te komen is dit geen aanrader. Ondanks dat de Thalys/TGV u snel in Parijs brengt wordt het daarna al lastiger. Overstappen op een andere TGV brengt u in Tours (65km) maar van daaruit wordt het pas echt lastig om met de bus hier te komen. Een andere trein uit Parijs brengt u in Orleans (60 km) en dat wordt net zo lastig als vanuit Tours. De beste kans heeft u nog om vanuit Parijs met de "gewone" trein in Blois aan te komen en van hieruit de bus te nemen. Los van de lange reistijd en veelal opgelopen vertraging nog altijd een hele uitdaging.
Het vliegtuig brengt u niet dichterbij dan dat de TGV al doet.
Wilt u uitvinden hoe de buslijnen lopen, hierbij de link: TLC, Transport de Loir et Cher. Buslijn 5 brengt u uiteindelijk in Sassay op 300m bij ons vandaan.